Bolig,

Sådan holder du dit hus ved lige

Uanset om du lige er blevet husejer eller om du har ejet et hus i mange år, så er det vigtigt at få genopfrisket, hvordan man passer bedst muligt på sit hus. Huset skal være et sted, hvor man kan føle sig tryg og sikker, og for at undgå skimmelsvamp, råd og andre uønskede elementer, er det vigtigt at gøre lufte ud og endda holde styr på kloakken. For at gøre det på bedst mulig måde, får du her nogle tips til, hvordan du holder din bolig ren og sund.

Hold styr på kloakken

Kloakken er forbundet via dit køkken og badeværelse, og derfor bruger du den både når du laver mad, går i bad, vasker hænder, har toiletbesøg eller vasker op. Dette er ting, der altid skal foregå med god hygiejne, og derfor er det vigtigt, at hele systemet er rent nok. For at tjekke din kloak skal du have fat i en kloakmester. Vedkommende kan undersøge, om kloakken er sund ved kloakservice, og vedkommende kan udbedre eventuelle fejl, så det ikke går ud over din bolig. Kloakken skal gerne tjekkes regelmæssigt, så du slipper for rotter, oversvømmelser og fugtskader. Er det tid til at få tjekket kloakken og bor du omkring Herning, Holstebro eller Skjern, så læs mere her.

Luft ordentligt ud

Om sommeren kan du snildt have døre og vinduer åbne hele døgnet rundt, fordi temperaturerne er varme. I de andre årstider kan det dog være koldt og fugtigt, og derfor er det vigtigt at vide, hvordan man bedst muligt lufter ud. Udluftningerne skal være korte men kraftige. Det vil sige, at alle vinduer og døre gerne skal åbnes i fem minutter, mens varmen er slukket. Efter de fem minutter lukkes der af igen, og varmen tændes. Dette skal gøres mindst tre gange om dagen for at undgå eksempelvis skimmelsvamp.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner