Diverse,

Sådan bygger du bedst med miljøet for øje

Skal du i gang med at bygge nyt hus, og vil gerne være så skånsom som muligt mod miljøet i processen? Så kan du blive klogere på, hvordan du gør det bedst, lige her.

Sørg for at huset er isoleret så godt, som overhovedet muligt. På den måde ender du ikke med at producere en masse unødig varme for at kunne fyre for gråspurvene. Det sparer dig for en masse penge over længere tid. Når du isolerer, kan du benytte dig af polyurethanskum. Det indeholder ingen stoffer, der kan være farligt for dig og husets andre beboere, og så er det produceret med omtanke for miljøet. Læs mere om polyurethanskum.

Prioritér vinduerne

Tænk så mange vinduer som muligt ind i dit husbyggeri. På den måde udnytter du lyset bedst muligt og skal bruge mindre strøm på at have tændte lamper rundt om i huset. Nogle smukke gardiner kan dæmpe af for nysgerrige blikke, hvis du synes, udsynet til dit hjem bliver for meget af det gode.
Hvis du vælger vinduer med energiruder, så er du også sikret, at varmen bliver, hvor den skal være – inde i huset.
Hvis dit hus skal være af træ, så køb kun bæredygtigt certificeret træ. Så er du sikret, at træet kommer fra bæredygtigt forvaltede skove, og at det er blevet fældet lovligt. Undgå især trykimprægneret træ.
Du kan også etablere vedvarende kilder energikilder såsom solceller og jordvarmeanlæg. Det kræver lidt ekstra arbejde, men det vil være en ganske fin investering i længden.
Hvis du i planlægningen af dit nye hus lader de rum, hvor du og resten af familien opholder sig mest, vende mod syd, udnytter i bedst muligt opvarmningen fra solen. På samme måde kan i vende rum, der gerne skal holdes kølige såsom viktualierum, mod nord. Tænk desuden over regnvandsopsamling, som kan bruges til vanding af haven.

 

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner