Diverse,

Husk sikkerheden, når du dyrker vandsport og sejler

Der er masser af muligheder for et aktivt friluftsliv langs de mange smukke kyster, vi er så heldige at have i Danmark. Uanset om du elsker at surfe, stå på paddleboard eller at tage en tur med jollen eller sejlbåden, er det vigtigt, at du husker på sikkerheden.

Med en Sigma redningsvest er du altid klædt godt og sikkert på til en tur på vandet.

Hvad skal en god redningsvest kunne?

En redningsvest skal først og fremmest kunne holde dig oppe, hvis du skulle være så uheldig at falde i baljen under aktivitet på vandet – på vandet er redningsvesten, hvad sikkerhedsselen er for dig i din bil. Derudover skal redningsvesten også give dig en god bevægelsesfrihed. En for kluntet og stor vest kan nemlig gøre, at du nemmere risikerer at falde i vandet i første omgang, fordi du ikke er i stand til at bevæge dig frit nok. Vi har her samlet nogle af de ting, du skal være opmærksom på ved køb af redningsvest:

  • Sørg for at redningsvesten er ISO-godkendt
  • Sørg for at den har den rette opdrift
  • Sørg for at redningsvesten har den rette størrelse – en redningsvest skal til både person og aktivitet
  • Husk – en vest pr person 

Oppustelig redningsvest eller fast vest?

En fast redningsvest har mange fordele, ikke mindst fordi den har så god en opdrift og en stor krave, der støtter hoved og nakke i vandet. Den er derfor super velegnet til gæster om bord, der måske ikke svømmer så godt, til dig selv – hvis du heller ikke er den sikreste svømmer, og naturligvis til børn.

En oppustelig redningsvest er mindre og lettere end den traditionelle. Vælger du at montere en lille gaspatron på vesten, sørger vesten selv for at puste sig op, i det øjeblik du rammer vandet. Men du kan også puste den op ved at rykke i udløsersnoren eller ved at puste luft i den – helt som du kender det fra instruktionerne omkring redningsveste, når du er ude at flyve.

Efterse redningsveste jævnligt

En oppustelig redningsvest skal du sørge for selv at efterse årligt eller få et firma til det. De traditionelle redningsveste har typisk en noget længere levetid end de oppustelige, men her gælder det også – se dem efter mindst en gang årligt. Hold særligt øje med, at børnene ikke pludselig er vokset ud af den gamle redningsvest. Det gælder din og deres sikkerhed.   

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner