Bolig,

Tre ting du skal gøre, hvis du har smækket dig ude

Du kender det nok alt for godt, døren smækker bag dig, men det er allerede for sent. Du har lige hørt låsen smække bag dig, og nu er du i tvivl om du huskede at få nøglerne med dig.

Heldigvis slipper vi oftest med skrækken når det sker. 9 ud af 10 gange har du jo fået nøglerne med dig, du har bare fået lagt dem i den forkerte lomme, men hvad skal du gøre, hvis nøglerne rent faktisk ligger på den anden side af døren?

Er alting slukket?

De fleste tror fejlagtigt, at det første, du skal gøre, er at ringe efter en låsesmed. Det er helt rigtigt, at du oftest ender med at skulle ringe til en låsesmed, men der er lige noget andet du skal først.

Det første du skal gøre, når du opdager, at du har smækket dig ude, er at tænke tilbage. Er alting slukket?

Hvis du har efterladt en tændt kogeplade, fordi du f.eks. bare skulle ud med skrald, kan det nemlig hurtigt blive nødvendigt at skulle ringe efter brandvæsenet i stedet.

Tjek vinduerne

Når du er sikker på, at der ikke er nogen overhængende fare for, at der udbryder brand, så skal du heller ikke ringe efter en låsesmed med det samme. Selvom de sagtens kan hjælp, så husk lige at tjekke, om du har et vindue, der står på klem, eller om døren overhovedet smækkede ordentligt.

Det er jo meget sjovere at spare pengene, hvis nu du kan.

Ring efter en låsesmed

Først når du har sikret dig, at der ikke er brandfare, og der ikke er et vindue, du kan kravle ind ad, skal du ringe efter en låsesmed. Heldigvis har de fleste låsesmed, som f.eks https://securetec.dk/ døgnservice, hvilket betyder, at de kan hjælpe dig, lige meget hvad klokken er.

 

0

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

big banner