Bolig,

Isolering – den billigste vej til en lavere varmeregning

Det er værd at bemærke, at isolering både kan være den nemmeste, hurtigste og billigste måde at nedbringe sin varmeregning. For nogle kan det dog være svært at overskue, hvordan denne skal foretages og hvilke typer af isolering, man bør vælge. Bor du i Albertslund, Brøndby, Hørsholm eller omegn – bliv klogere på isolering her.

Forskellige typer isolering

Der findes flere forskellige måder at isolere eller efterisolere sit hus på. Nedenfor vil nogle forskellige typer fremhæves.

Hulmursisolering

En metode til at isolere eller efterisolere sit hus er ved at foretage en hulmursisolering. Hulmurisolering er en rigtig nem løsning, da det som oftest kan klares af håndværkerne på en enkel dag og ikke koster alverden. Samtidig er omkostningen hurtigt tjent ind igen, da der inden for kort tid vil ses tydelige resultater på varmeregningen. Isoleringen blæses ind mellem murstene, hvor enkelte sten fjernes. En veludført hulmursisolering vil stort set ikke kunne ses efterfølgende.

Udvendig eller indvendig isolering

Den udvendige efterisolering kan være en god løsning, hvis hulmursisolering ikke er en mulighed grundet begrænset plads i hulmuren. Udvendig isolering kan være nyttig, hvis man har problemer med fugt i den eksisterende facade. Samtidig kan isoleringsmetoden forebygge fremtidige problemer med fugt og skimmelsvamp. Den udvendige isolering vil ikke være at foretrække, hvis du ønsker at bevare facadens udseende. Har du eksempelvis en gammel bindingsværksfacade eller fine og detaljerede facader, vil det være synd at få foretaget en udvendig efterisolering. Dermed bør det bemærkes, at den udvendige isolering kan medføre en relativ stor forandring i husets udseende.

Den indvendige efterisolering kan ligeledes have både fordele og ulemper. Denne type isolering kræver en form for ekspertise og kan være nyttig, hvis ikke det er muligt at foretage en udvendig efterisolering. Indvendig efterisolering kan have fordele, hvis ikke man ønsker at ændre i husets udvendige udseende. En ulempe ved denne type isolering kan være, at den optager plads inde i boligen, og væggene hermed vil blive tykkere.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner