Bolig,

Sådan efterisoleres boligen bedre

Der er mange fordele ved at efterisolere huset. Først og fremmest så kan du spare penge på varmeregningen, fordi isoleringen vil sørge for, at huset holder bedre på varmen. For hvis ens hus er dårligt isoleret eller utæt, så kan det nemt tabe store mængder af varme, da det blot siver ud. For det andet vil indeklimaet i boligen også blive bedre, da temperaturen holdes på det samme niveau. For det tredje vil risikoen for skimmelvækst mindskes. Alle disse fordele kræver dog, at isoleringen bliver lagt ordentligt, for ellers øges risikoen for fugtskader. Derfor er der herunder samlet en række ting, som man bør undgå, hvis man selv vil lægge isoleringen.

Hvad man bør undgå ved efterisoleringen

Fugtig isolering
Man bør ikke bruge isolering, der har været vådt ved opbevaring, da det øger risikoen for skimmelsvamp, og isoleringen vil ikke være lige så effektivt. Derfor bør man altid opbevare isoleringen et sted, hvor den er dækket ordentligt til og løftet op fra jorden, så fugten ikke kan tage fat. Man kan læse mere om isolering her.     

Isoler ikke foran ventilations- eller udluftningshuller
En af isoleringens funktioner er at sikre et godt indeklima, så derfor bør man ikke tildække ventilations- eller udluftningshuller, fordi så kan fugten ikke ventileres væk. Derved vil man ved tildækningen øge risikoen for svamp.

Sjusk ikke med samlingerne
Under arbejdet bør man kontrollere, at isoleringen ligger pænt og være sikker på, at alle samlinger er helt tætte. Man bør også huske at forskyde samlingerne i de forskellige isoleringslag, så isoleringen bliver helt tæt.    

Gør det selv eller find et isoleringsfirma?

Man kan godt isolere sin bolig selv, hvis man ved, hvad man laver, selv er håndværker eller kender til de forskellige faldgrupper. Hvis man derimod ikke selv vil kaste sig ud i det, så kan man få et isoleringsfirma fra Albertslund, Brøndby, Hørsholmeller få andre faglærte til at gøre det, så man er sikker på, at der ikke opstår fugt eller andre problemer med isoleringen.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner