Elektronik,

Kunstig intelligens er det nye i 2018

Der kommer jævnligt nye nyheder indenfor teknologiens verden, og året 2018 er året for kunstig intelligens og digitale assistenter i hverdagen. Kunstig intelligens er mest kendt som robotteknologi eller selvkørende biler. Der kan dog også være mere nære ting i hverdagen, hvor du kan have brug for hjælp, som digitale assistenter kan hjælpe med.

 

Digitale assistenter bliver anvendt mere

Du har garanteret hørt om stemmen Siri, som er i smartphones eller på smart tv, som for eksempel kan hjælpe med at skifte kanal på tv’et eller fortælle, hvordan vejret bliver. Der er også lignende robotter som Alexa og Cortana, som er digitale assistenter. Disse vil dominere mere i 2018, når det kommer til at gøre hverdagen lettere.

 

De digitale assistenter kan forstå, hvad mennesker siger til dem, og dermed kan de hjælpe en. Måden, de fungerer på, er ved at stille assistenten spørgsmål, som den kan besvare. Det kan være hvad klokken er, hvad køretiden er fra dit hjem til en bestemt placering. Eller det kan være fakta spørgsmål, som robotten så kan Google sig frem til. Du kan også ringe personer op, ved at bede den digital assistent hjælpe dig.

 

Tidligere har denne form for teknologi mere foregået på robotternes præmisser. Men i dag er de udviklet med henblik på menneskers behov. De er brugervenlige og passer bedre til, hvad vi ønsker at vide noget om. Førhen skulle vi taste koder ind på computeren, nu kan vi tale direkte med robotten, som også er tilpasset menneskers måde at kommunikere på.

 

Maskiner kommunikerer med hinanden

Udover at mennesker og robotter vil komme til at kommunikere mere med hinanden i 2018, så forventer digitale eksperter også, at flere robotter og maskiner vil kunne tale sammen. Lige nu kan du bede din telefon om at slukke dit tv hos nogle udbydere. Lignende funktionalitet og flere af disse vil komme frem i 2018.

 

Man spår, at man for eksempel kan bede ens digitale assistent om at låse døren, hvis man har glemt det, eller man kan tænde lyset i ens bolig fra enheden. Det kunne også være, at dit strygejern slukker, når du ikke er ved det, så sikkerheden øges. Eller du kan starte din vaskemaskine med din mobiltelefon, så vasken er klar, når du kommer hjem til boligen. Dette er allerede implementeret hos nogle industrikoncerner.

 

Også i sports-verdenen vil man forvente at se mere kunstig intelligens. For eksempel vil dit ur kunne tale sammen med din telefon og måle puls eller lignende. Efter en løbetur vil du kunne se alle data for løbeturen. Noget tyder på at lignende teknologi vil ses i sportsstøj, som vil have integreret sensorer, der måler vores puls, antal kilometer og lignende.

 

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner