Bolig,

Hvordan bør du håndtere bygningsmaterialer med PCB?

PCB er et farligt miljøgift, som kan være til stede i bygningsmaterieler eller i luften i din bolig. Det er yderst vigtigt, at man er opmærksom på, om ens egen bolig indeholder PCB, da det netop er så skadeligt, som det er. PCB findes i sær i maling, gulvbelægninger og ældre fuger. Er du i tvivl, om hvordan du skal forholde dig til PCB, så læs med videre her.

Er du i tvivl, om din bolig indeholder PCB?

Er du i tvivl, om din bolig indeholder PCB, så bør du straks få det tjekket ved at få foretaget en screening i din bolig. Ud fra dette kan man afgøre, hvor stor koncentrationen af PCB er, hvor du befinder dig.

Min indeholder PCB – Hvad nu?

Har screeningen vist, at din bolig indeholder PCB, bør du omgående hyre et firma, der kan hjælpe dig med at skaffe dig af med det igen. Sanering af PCB-holdige stoffer er fagligt arbejde, og det er derfor IKKE et gør-det-selv-job. Når du hyrer et firma, skal du være opmærksom på, om firmaet har arbejdet med det før.

Planlæg i god tid

Opdager du PCB i din bolig, bør du indstille dig på en længere renovering, og du skal samtidig tage stilling til nogle praktiske ting. Arbejdet skal anmeldes til kommunen senest 14 dage før, at arbejdet påbegyndes. Husk at lave en klar aftale med det firma, som du hyrer til at fjerne PCB, da det både kan gøre, så du overholder din tidsplan og dit budget.

Informer naboerne

PCB sanering kan virke skræmmende, fordi arbejderne bærer masker. Dine naboer kan derfor godt blive forskrækkede, hvis de ikke er blevet informeret om, hvad der foregår i din bolig.

Det rette firma

Har du PCB i din bolig, og bor du i nærheden af Varde, Billund, Grindsted eller Esbjerg – tag kontakt til Skamstrup eller læs mere om PCB og sanering af dette her.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner