Bolig,

Du sparer energi ved at få lavenergivinduer

Lavenergivinduer kan være med til at mindske varmetabet gennem ruderne. Det er derfor også noget, der er med til at give et lavere energiforbrug. Det skyldes i høj grad, at vinduerne lader solens varme trænge ind i huset. Det gør de samtidig med, at de ikke lader opvarmede luft indefra trænge ud gennem vinduerne.

Faktisk forholdet det sig således, at hvis du vælger at installere lavenergivinduer i et almindeligt parcelhus, så vil du kunne forvente en samlet reduktion af husstandens årlige CO2-udslip, der lyder på omkring 750 kg. Derfor kan du også være sikker på, at montering af lavenergivinduer i din bolig vil medføre en positiv indflydelse på miljøregnskabet.

Hvordan fungerer lavenergivinduer?

Lavenergivinduer fungerer på ganske simpel vis. De sikrer nemlig, at der kommer varm ind, men at det ikke lukkes ud igen. Det inderste lag glas på vinduerne er belagt med en tynd metalbelægning. Denne belægning er i stand til at reflektere varmen tilbage i rummet. Det er med til at sikre, at du får mest muligt lysindfald og mest muligt varmetab.

Når du står over for at skulle investere i nogle nye lavenergivinduer til din bolig, fordi du har planer om, at skulle lave diverse energirenoveringer, så skal det naturligvis understreges, at ruderne kan være mærket med energiklasse A, B eller C. Her er A naturligvis den bedste energiklasse. Derfor bør du også sigte efter at vælge energiklasse A.

Giver også et bedre indeklima

Ikke nok med, at sådanne vinduer er med til at mindske varmetabet i din bolig, så er de også med til at sikre, at du får et markant kuldenedfald fra vinduerne. Samtidig vil træk fra vinduerne også blive minimeret, da diverse utætheder vil forsvinde. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god investering at gøre sig.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner