Bolig,

Begynd havearbejdet mens vinteren stadig er her

Det er stadig koldt, og det er sikkert de færreste der overvejer at finde havehandskerne frem og gå i gang med et haveprojekt. Selvom det stadig er vinter, kan du dog sagtens udføre meget havearbejde. I denne artikel får du inspiration til, hvad du kan foretage dig i haven i vintermånederne – udover at rive blade sammen.
Du kan eventuelt også forhøre dig ved din lokale planteskole, hvis du søger yderligere inspiration. Bor du i København eller et andet sted på Sjælland, så tag fat i Roskildes Planteskole, som gerne vejleder dig nærmere – besøg planteskolens hjemmeside her.

Beskær træerne

Ofte anbefales det, at man beskærer træer i sommermånederne. Nogle gange kan det dog give mening at beskære dem om vinteren i stedet. Det er der flere fordele ved. For det første er det nemmere at se, hvor du skal beskære om vinteren, når træerne står nøgne uden blade. Vinterbeskæring har desuden den fordel, at træerne vil sætte kraftigere skud til foråret, og du får derfor tættere træer ved at beskære dem om vinteren.
At beskære træer om vinteren kan dog gøre træerne mere sårbare, og det anbefales derfor ikke, at man udfører beskæringen på træer, som i forvejen er trængte.

Sæt hæk i vintermånederne

Selvom det er vinter, kan du sagtens gå i gang med at plante. Skal du for eksempel have sat hæk er det ved mange sorter helt optimalt, at du sætter dem i perioden fra november til april. Det kræver selvfølgelig, at jorden ikke er bundfrossen, men er den ikke det, er de kolde måneder helt perfekte, da den nyplantede hæk har brug for meget vand, og det ikke fordamper i kulden. Det samme gør sig desuden gældende for mange træer.

Der er altså mange muligheder for at tage forskud på havearbejdet, hvis du ønsker det.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner