Diverse,

Straffeattester kort fortalt

Der er faktisk mere end én straffeattest på hver person i Danmark. Der er hele tre og de siger hver især noget forskelligt om personen og de bruges til forskellige ting. Den, som de fleste kender, er den private straffeattest, som er den eneste, du kan få udleveret som privatperson, når du for eksempel skal søge job. Anderledes er det dog med den offentlige straffeattest og børneattesten, der kun kan udstedes til andre end privatpersonen, så længe der er givet samtykke hertil.

Den private straffeattest

Den private straffeattest har alle de domme og forseelser, som personen har begået. Forseelser vil blive på denne type straffeattest i to-fem år efter at bøden er betalt eller man er blevet løsladt. Der er dog en række regler og undtagelser i forbindelse med denne type straffeattest og du får for eksempel ikke din første plet, hvis du er under 18 år, når du laver forseelsen, medmindre du laver en mere indenfor tre år. Du kan bestille denne type straffeattest på internettet på politiets hjemmeside og du vil få den tilsendt til din e-Boks indenfor et par timer. Du kan ligeledes bestille den på flere sprog, hvis den er ren, mens du kun kan få udleveret en plettet straffeattest på dansk. Den plettede straffeattest tager også længere tid at få udleveret.

De øvrige straffeattester

Der er i Danmark to straffeattester, som du ikke kan få udleveret som privatperson. Den første af disse er den offentlige straffeattest, der har alle pletterne i mindst 10 år og som kun er til brug indenfor offentlige institutioner og dem imellem. Den skal du give samtykke til, at en offentlig instans kan hente ned og kigge på. Den anden straffeattest er børneattesten, som du skal udlevere, hvis du kommer i kontakt med børn under 15 under udførelsen af dit arbejde. Den fortæller, den der søger om den, hvorvidt du er blevet straffet i forbindelse med krænkelse af børn og bestilles ligeledes af en anden end privatpersonen selv, der dog stadig skal give samtykke til, at børneattesten hentes.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner