Bolig,

Sådan vælger du nyt tag til huset

Et tags holdbarhed varierer alt efter, hvilken type tag det er. De fleste typer holder som regel mellem 25 og 30 år. Det første tegn på, at dit tag skal skiftes ud er, hvis det begynder at lække og er utæt. Hvis dit tag trænger til en udskiftning, fordi det er gammelt eller slidt, så er der en række overvejelser, du bør gøre dig først. Bor du i omegenen af Holstebro og Struer, så kan du også læse mere og få et tilbud på nyt tag her.

 

3 tips til valg af nyt tag

  1. Det nye tag skal passe til huset.
    Det kunne måske virke fristende at gå i en helt ny retning, når der skal vælges tag. Man skal passe på med at vælge noget, der er alt for langt fra husets oprindelige arkitektur og udseende. Det kan se fremmed ud på huset, og man kan risikere at en helt ny type tag er for tung til huset. Derfor er det mest sikkert at vælge en tagtype, der svarer til den gamle.
  2. Husk undertag.
    Mange typer tagbelægning er fuldkommen tætte. Derfor skal der også bygges et undertag af vandtætte plader eller en vandtæt dug. Vær opmærksom på at vælge et undertag, der har samme holdbarhed og levetid som din nye ydre tagbelægning.
  3. Vær opmærksom på nye krav.
    Når du skifter taget, så skal den nye belægning leve op til de nyeste krav i forhold til bygningsreglementet. Det kan for eksempel være regler om efterisolering. Disse krav gælder dog ikke småreperationer.

 

Nyt tag med garanti

Hvis du ønsker at lægge dit nye tag selv, så er det meget vigtigt at følge producentens vejlednign til punkt og prikke. Husk også, at du skal arbejde i store højder, hvilket også medfører en risiko. Hvis du vælger at få et byggefirma til at udføre opgaven undgår du disse problemer og får tilmed 5 års garanti.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner