Diverse,

Leasing eller køb af entreprenørmaskiner?

En entreprenørmaskine er en stor investering, som kan koste dig mange penge. I mange erhverv er der dog behov for de dyre maskiner, og hvis virksomheden er nystartet eller ikke har så mange penge til udskiftning af gamle maskiner, kan det være svært at finde plads i budgettet. Derfor er det godt, at der findes et alternativ til køb, nemligleasing af entreprenørmaskiner.

Hvad er leasing?

Leasing er en finansieringsform, som egentligt svarer til det at leje. Når du leaser en maskine eller en bil, lejer du den af forhandleren. Du starter som regel med en udbetaling, hvorefter du skal betale et bestemt beløb hver måned. Ved leasing er det ofte indehaveren af maskinen, som sørger for de fejl og mangler, der må komme ved almindeligt brug. Derfor er du ved leasing også dækket af en forsikring. Når du vælger at lease en maskine, har du ofte de samme rettigheder som ved køb. Det er også muligt at få leveret en leaset entreprenørmaskine i hele Danmark.

Fordele ved leasing frem for køb

Når du køber en maskine, står du for det første selv for ansvaret, hvis noget går galt. I mange leasingaftaler indgår der derimod en slags forsikring, så indehaveren af maskinen skal træde til, hvis maskinen skulle gå i stykker.

For det andet er et køb permanent, med mindre du sælger maskinen videre på et tidspunkt, hvorimod leasing gælder i et bestemt tidsrum, hvorefter du skal levere maskinen tilbage. Derfor forpligter du dig ikke til én bestemt maskine, men du kan vælge at skifte til den nyeste model, når din leasingaftale er udløbet.

Sidst kan leasing også være billigere end et køb, og derfor kan der være mange penge for virksomheden at spare. Dette gælder især, hvis der skulle opstå problemer med maskinen. Desuden har du fuld brugsret med maskinen, når du leaser den.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner