Bolig,

Boligguide: sådan udnytter du dine vinduespartier bedst muligt

De fleste boliger har en hel del vinduespartier, men langt fra de fleste udnytter dem på bedst mulig vis. Her får du nogle tips til, hvordan du kan få mest muligt ud af dine vinduer og områderne omkring dem.

 

Gode ruder kan spare penge

Tænk over, hvilken type ruder du har i dine vinduer, og om dine nuværende trænger til en udskiftning. Hvis der ikke er blevet skiftet ruder i flere år, trænger de højst sandsynligt til en opgradering – ved at indsætte termo- eller energiruder kan du nemlig spare mange penge i længden. Find information og læs om energiruder her og find en forhandler af dem i nærheden af Dianalund, Sorø og Stenlille.

 

Mest muligt lysindfald

Vinduespartier er en boligs bedste mulighed for lysindfald. Der kan være stor forskel på, hvor store vinduerne er, men uanset hvad vil der komme lys ind, og det er bare om at udnytte det mest muligt – især her i efterårsmånederne, hvor solen står sent op og går tidligt ned. Du kan eksempelvis få mere ud af et vindues lysindfald, hvis du erstatter mørke og tunge gardiner med lyse, lette og transparente gardiner. På den måde kan du både skærme af og få dagslys ind i et rum. Det er også en god idé ikke at have for mange ting stående i vindueskarmen, da de vil skygge for det lys, der kommer ind.

 

Grønne planter

Det er dog anbefalet af have lidt pynt ved vinduet, hvis der er en vindueskarm. Sæt eksempelvis grønne planter – men ikke for mange – og oplev, hvordan det vil føles som om naturen kommer med ind i rummet. Grønne planter giver liv og lys til et rum, og kan få det til at føles større og mere rummeligt, end det egentlig er.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

big banner